Adopce na dálku

Naše škola se zapojila na počátku prvního desetiletí 21. století do programu adoptování indických dětí. Od roku 2003 sponzorujeme indickou holčičku, která se jmenuje Prathibha Mary. Ta se narodila dne 15.9. 1996 v Davangere, což je v provincii Karnataka. V červnu roku 2003 začala chodit do první třídy do školy Sv. Pavla. Jejím rodným jazykem je místní jazyk kannada a ve škole se učí anglickému jazyku.

Mary vyrůstá v chudé rodině a má jednoho mladšího bratra. Její tatínek ztratil zaměstnání a maminka je v domácnosti. Podle dopisů, které nám Mary pravidelně posílá, vidíme, jak se vyvíjí její osobnost. V poslední době si přeje stát se lékařkou a pomáhat ostatním chudým lidem v Indii.

Škola, do které Mary chodí, je katolická a je sponzorována Arcidiecézní charitou Praha. Zástupci této charity navštívili oblast Karnataka a natočili o ní velice působivý dokumentární film. Jeho kopii máme ve škole a učitelé si ji mohou vypůjčit.

Tím, že podporujeme tuto dívku již šestý rok, jsme jí umožnili normální život, který by měly mít možnost prožít všechny děti na světě. Během těch šesti let jsme zaplatili okolo 25 tisíc korun, za které dostává jídlo, oblečení, školní pomůcky a možnost chodit do školy a jezdit na letní tábory.

O Adopci na dálku se starají na naší škole paní učitelky Mgr. Naďa Kadlecová a Margita Abrmanová. Třída, která udržuje korespondenci, sekunda A, posílá naší adoptivní holčičce pravidelně dopisy, obrázky a drobné dárky. Naším úmyslem je poskytnout této dívce úplné základní vzdělání.

Děkujeme všem, kteří přispívají na vzdělání této dívky.

Pokud se chcete podívat na fotografie naší Mary za celých těch pět let, máte možnost zde.

http://picasaweb.google.cz/hopelesshope53/Mary

Napsala Mgr. Naďa Kadlecová

{gallery}adopce{/gallery}