PIŠKVORKY – středoškolský turnaj

Občanské sdružení Student Cyber Games (http://www.scg.cz/) již poněkolikáté pořádá středoškolské turnaje po celé republice v logické hře. Letos se jí staly všeobecně oblíbené piškvorky. Všechny urputné boje a zápolení vyvrcholí celorepublikovým finále v Brně, ke kterému ovšem vede dlouhá cesta přes školní, oblastní a krajské turnaje.

Předpokládaný počet soutěžících v roce 2008 se vzhledem k masové popularitě piškvorek šplhá k 15 000 ve školních kolech, až 5000 pak v kolech oblastních. Na každé škole budou vybrány 2-3 pětičlenné týmy, které budou svou školu reprezentovat v rámci oblastního kola turnaje, které se uskuteční na vybraných středních školách od 20. října do 7. listopadu. Vítězná družstva poté budou moci změřit své síly ještě na krajské úrovni. Krajští šampióni se pak během finálového klání v Brně utkají o titul nejlepšího piškvorkáře v ČR. Jméno vítězného týmu budeme znát již 21. listopadu.  Více na http://www.pisqworky.cz/

Naše škola

A právě naše gymnázium bude hostit soutěžící všech tří úrovní zmíněných turnajů. Většina krajských škol se do soutěže přihlásila, takže naše studenty čeká poměrně velká konkurence, ale nejdříve musíme získat 3 pětičlenné členné týmy z našich elitních řad piškvorkářů (pevně věřím, že všichni studenti našeho gymnázia průběžně trénují). A proto se na naší škole bude 16.10. 2008 (čtvrtek dopoledne) konat školní turnaj v piškvorkách. Je to sice poněkud šibeniční termín, ale školení organizátorů z řad SCG proběhlo o víkendu, takže nebyly dříve známy důležité informace pro pořádání takového turnaje.

Školní turnaj

-přihlašování

Soutěžící se mohou přihlašovat do školního turnaje v piškvorkách od 13.11. do 15.11., ve středu nejpozději do velké přestávky (abychom stihli zpracovat veškerá data a rozdělit soutěžící a v neposlední řadě oznámit jména vyvolených- bohužel, je omezen počet účastníků). Limit je 5 studentů na třídu, takže si jakýmkoliv způsobem (třeba třídní kolo v piškvorkách) zvolte 5 lidí ze třídy a jeden člověk těchto 5 vyvolených půjde přihlásit. Kdo dřív přijde, ten dřív mele, takže nezodpovídáme za to, že se před vámi už nahlásila jiná skupinka z vaší třídy (než bylo například domluveno). A kdeže se můžete přihlašovat do školního turnaje? U krajského koordinátora a jeho asistenta, kterými jsou Karin Dietiová (VIII.A, učebna č. 309  3.patro)  a Irena Becková (VIII.B učebna č.314    3.patro). Pokud byste koordinátory nemohli zastihnout, budou se minimálně o velkých přestávkách nacházet v uvedených třídách.

-průběh turnaje

Jak již bylo zmíněno, 15.11., po velké přestávce, je uzavřeno přihlašování a ještě téhož dne bude vyvěšen list soutěžících, kteří se 16.11. v 8:00 dostaví do prostor školní jídelny, kde se turnaj v piškvorkách bude odehrávat. Na místě budou soutěžícím sděleny bližší informace a samotném turnaji, jeho průběhu a pravidlech. Školní turnaj by neměl trvat déle než hodinu, proto prosíme studenty, aby se po jeho skončení vrátili do svých učeben a pokračovali ve studiu. Zároveň během turnaje mají soutěžící povoleno se pohybovat pouze po prostorách jídelny a nanejvýš si zajít pro něco k jídlu do školní kantýny. A co si s sebou vzít? Stačí propiska, prosíme vlastní čtverečkovaný papír a hlavně dobrou náladu. Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se toho všeho…

Co pak

V nadcházejících dnech po skončení školního turnaje vyvěsíme 3 vítězné týmy a budeme vás dále informovat o průběhu oblastních a krajských turnajů.

Takže, studenti gymnázia, spojte se a celé republice dokažte, že jsme nejlepší z nejlepších!