Celorepublikový turnaj v piškvorkách

Celorepublikový turnaj v piškvorkách nabírá na obrátkách, takže ani naše škola nemohla chybět u letošní celorepublikové akce občanského sdružení Student Cyber Games (SCG), díky kterému u nás 16.10.08 proběhl v ranních hodinách školní turnaj v piškvorkách. Byl to urputný boj, nejen s křížky a kolečky, ale i s časem, kterého je vždy žalostně málo. Proto taky děkujeme panu řediteli, že nám poskytl čas i prostory pro uspořádání školního kola.

Turnaje se zúčastnilo z každého ročníku alespoň několik studentů, takže celkem bylo něco přes 60 soutěžících. Hrálo se stylem každý s každým (jednu hru) a pak jsme vybrali „top 15“ s nejvyšším počtem bodů. Našimi reprezentanty tedy jsou : Eduard Kezer, Michal Kubát, Oldřich Mahdal, Jan Hazdra, Vít Šákr, Daniel Fejtek, Anna Samcová, Daniel Toms, Marek Michl, Alena Stowasserová, Vojtěch Michal, Matěj Ondrušek, Viktor Friš, Robert Gotvald a Matěj Samec tvořící 3 pětičlenné týmy. Zbytek soutěžících musíme pochválit za vzorné chovaní a (až na malé vyjímky) dobrou spolupráci s organizátory. Vzhledem k počtu účastníků a nadšení hráčů je zřejmé, že se kostičkovaný papír letos ještě hodně zapotí.

A co nás čeká dál? V příštím týdnu (23.10.) se u nás na škole odehraje další, tentokrát oblastní turnaj. To už půjde o hru týmu proti týmu. Konkurenční hráči se dostaví z celého okresu a všichni budou bojovat o postup do krajského kola, zářivé trofeje za 1. – 3. místo a hlavně, slávu a lesk vítězů! Na konci téhle cesty, završené 21. listopadu celorepublikovým finále, čeká na vítěze mimo jiné i odměna v podobě adrenalinového mixu dle vlastního výběru (zorbing, kiting, terénní čtyřkolky a mnoho dalších- vše díky SCG).

Takže doufáme, že se našim reprezentantům podaří dostat co nejdále a přejeme hodně štěstí.

Irena Becková, VIIIB