Další úspěch eTwinningu na naší škole.

Projekt Let´s twin across the sea, na kterém pracovali studenti letošní kvarty A, se dostal mezi deset nejlepších projektů v České republice a postoupil do mezinárodní soutěže. Ve dnech 13.2.-15.2. 2009 se v Praze bude konat Mezinárodní konference eTwinningu, které se zúčastní koordinátora projektu Mgr. Naděžda Kadlecová, aby tak reprezentovala naši školu na mezinárodní úrovni.

Během konference bude mít paní Kadlecová možnost setkat se s irským partnerem Gerardem Logem, který pracoval na společném projektu v Irsku. Bude to jejich první setkání osobně a protože obě školy pracují na novém projektu, který se jmenuje Let´s twin across the sea II, jejich setkání bude velice užitečné. Sekunda A, která se do nové fáze projektu zapojila v rámci hodin konverzace, připraví malé upomínkové dárečky pro své irské kamarády. V novém projektu s Irskem pracuje též jedna španělská škola, která celý projekt oživila.

Studenti konverzace AJ ze sekundy A též připraví krátký videoklip na téma eTwinning, který bude promítán během konference v Praze společně s ostatními školami. I tento klip půjde do soutěže o nejlepší reklamu pro eTwinning. Více o etwinningu na www.etwinning.cz a na www.etwinning.net.

Napsala N. Kadlecová