5. Národní konference eTwinningu v Poděbradech

Poděbrady se staly na chvíli svatostánkem eTwinningu a útočištěm  kolem dvěma stům učitelů, kteří považují eTwinning za součást své výuky. V pátek se všichni těšili na přednášku známého Bořivoje Brdičky, pedagoga  Univerzity Karlovy v Praze.

Jeho přednáška byla velice zajímavá a užitečná. Nesla název „Vzdělávací technologie jako třetí pilíř kompetencí současného učitele.“ Z této přednášky vyšlo najevo, jak důležité je, aby učitelé ovládali alespoň základy práce s počítačem, tak jako ovládají své odborné předměty. Přirovnal děti k mladým vránám v bajce, které sice lítají rychleji, než ty staré, ale nevědí kam se podít. Ty staré mají více zkušeností a poradí těm mladým, kam a proč letět.

Dopolední program zakončil slavnostní ceremoniál rozdávání certifikátů kvality. Toto ocenění získávají kvalitní projekty jako první krok k Národní soutěži, pořádané na podzim. Letos požádalo o certifikát 42 škol. Nakonec bylo oceněno 28 výborných projektů a i mezi nimi vzniklo jakési pořadí při předávání. A tak se Gymnáziu Česká Lípa podařilo získat druhé místo v certifikátech kvality pro jaro 2009.

Projekt Let´s /b/log in, na kterém pracují studenti tercie B s polskou školou , se od pátečního dopoledne pyšní titulem Quality Label. Koordinátora projektu Mgr. Naděžda Kadlecová přivezla dětem z Poděbrad zaslouženou odměnu, trička eTwinningu.

Na podzim bude tento projekt bojovat o některou z cen Národního kola eTwinningu v České republice.