Novinky z eTwinningu na naší škole

Květen byl plný událostí v eTwinningu na naší škole. Studenti tercie B dokončili svůj česko-polský projekt Let´s /b/log in / www.tercieb-poland.blogspot.com  a ve speciálním dotazníku celý projekt sami zhodnotili. Totéž učinili i studenti na polské straně a pak jsme obě hodnocení porovnali. V celku byl projekt velice kladně hodnocen, až na několik výjimek.

22.5. získala naše partnerská škola Certifikát kvality v Polsku a tím pádem celý projekt dostává mezinárodní certifikát kvality, který bude oficiálně udělen v Bruselu během letních měsíců.

Na konci měsíce se konečně sekundě A podařila videokonference se Španěly. Trvala jen 40 minut, ale každý měl možnost zkusit si pohovořit několik vět se stejně starými dětmi ve Španělsku. / www.sekunda-ireland.blogspot.com  /

Poslední významnou událostí byl Česko-britský seminář eTwinningu v Praze, který probíhal na začátku června. Dne 7.6. Mgr. Naděžda Kadlecová prezentovala svůj česko-polský projekt na tomto semináři, jako příklad dobrého projektu. Po hodinové přednášce pro 17 anglických učitelů a stejný počet českých probíhala diskuse k prezentaci,ve které se učitelé netajili nadšením nad tím, co se dá všechno stihnout během jednoho školního roku. Studenti na obou stranách se naučili používat nové nástroje ICT,naučili se zpracovávat informace a tvořit pěkné prezentace i z malého množství zdrojů.

Teď už nás čeká zasloužený odpočinek o letních prázdninách a nové projekty ve školním roce 2009/10.

Veliké poděkování všem dětem z tercie B, sekundy A a B, které během celého školního roku reprezentovaly nejen naši školu, ale i Českou republiku v projektech eTwinningu.

vitezove_souteze_on_line.jpg