Nový etwinningový projekt sedmi států

Skupina studentů z tercie B vstupuje do velkého mnohonárodnostního projektu, který nese název Top 10 favourites in EU countries. Země, které se setkávají v tomto projektu, jsou Švédsko, Slovinsko, Bulharsko, Polsko, Španělsko, Řecko a nově Česká republika.

Je to pro naše studenty velká šance naučit se pracovat v ningu.com / většina z nich se pohybuje běžně na Facebooku, a tak by neměli mít problém použít nový software./ Bude to pro nás nové pohybovat se v tak velké komunitě a zároveň budeme zodpovědnější za naše příspěvky, protože v tak velké skupině skutečně reprezentujeme nejen naši školu, ale i Českou republiku.

Studenti musí rychle dodělat témata, která byla již probrána a v lednu se budeme zabývat sportem. Je to velice aktuální téma s blížící se zimní olympiádou v Kanadě.

Hlavní myšlenkou tohoto projektu je porovnat jednotlivé země, seznámit se se školami a jejich organizací, procvičit si angličtinu, počítačové dovednosti a možná najít i nové kamarády.

Tento týden naše škola odešle DVD s vánočním koncertem do všech pěti zúčastněných států, jako malý vánoční dárek a zároveň poděkování za to, že nás přijaly  mezi sebe.

Práce na projektu  probíhá v blogu, etwinningu a ningu. Bohužel většina těchto stránek je z bezpečnostních důvodů pro veřejnost nepřístupná, proto předkládáme pouze několik příkladů, kterými naši studenti přispěli do projektu.

Ukázky z práce na projektech:

http://www.box.net/shared/rka0k2tanf    prezentace o České republice

http://www.box.net/shared/elyj3tskkm     Češi jedoucí na olympiádu

http://www.box.net/shared/usik4actyc     Naši skokani na lyžích

http://www.box.net/shared/r8hjhvqxb5     Oblíbená hudební skupina