Oslavy 5.narozenin etwinningu na Gymnáziu Česká Lípa

Naše škola také přispěla k oslavě 5. narozenin  oblíbeného programu eTwinning. Začala třída kvarta B, kterou navštívil občan Velké Británie a v hodině anglického jazyka pobesedoval na téma školství, náboženství, pracovní příležitosti ve Velké Británii. Studenti, kteří jedou v červnu na jazykový kurz do Anglie, tak měli možnost zkusit si porozumět rodilému mluvčímu.

Třída prima B oslavila 5.květen soutěžemi v anglickém jazyce, informací o eTwinningu a o tom, co je čeká příští rok a nakonec jsme vzpomněli na konec druhé světové války a osvobození Plzně s autentickými materiály.

Další třída, která slavila, byla sekunda A, vypustili jsme před školou modré a žluté balónky a připravili jsme podcast o českém jídle v anglickém jazyce.

V odpoledních hodinách jsme se věnovali sportu. Třída tercie B si zahrála sportovní hry, které jsme se naučili v projektech eTwinningu. Největší úspěch měla španělská hra raspell. Na závěr studenti vypustili balónky na počest eTwinningu.

Oslavy zakončili nejmladší děti. Dívky z obou prim si zasportovaly ve znamení  pětek. Družstva po pěti bojovala v pětiboji a vítězové budou zítra odměněni.

Doufám, že se oslava všem zúčastněným líbila.

video: http://www.youtube.com/watch?v=lGsofF3i-gc

100_0252.jpg100_0265.jpg100_0307.jpg