Hostěte zahraniční studentku Xin z Číny, procvičte si angličtinu a získejte nového člena rodiny…

Xin Fang, která studuje na našem gymnáziu od letošního září, je účastnicí ročního výměnného pobytu AFS Mezikulturní programy, o.s. (www.afs.cz). Dobrovolnická organizace, která si klade za cíl šíření mezikulturního vzdělání, ať již formou hoštění zahraničního studenta u vás doma a nebo vysláním českých středoškoláků na výměnné pobyty do světa, hledá pro Xin novou hostitelskou rodinu v České Lípě či blízkém okolí. Současná hostitelská rodina Xin může studentku hostit do konce listopadu.

Hostitelskou rodinou se může stát každá bezúhonná rodina, která se rozhodne nezištně poskytnout po určitou dobu (v případě Xin od prosince 2011 do konce června 2012) domov mladému člověku z odlišného kulturního prostředí. Společným znakem hostitelských rodin je odhodlání poznat odlišnou kulturu a přijmout v zahraničním studentovi nového člena rodiny.

Pro více informací o hostitelském programu, organizaci AFS či zkušenostech jiných rodin navštivte webové stránky – http://www.afs.cz/hostitelsky-program/ nebo kontaktujte koordinátorku hostitelského programu Moniku Janovskou mailem na monika.janovska@afs.org či telefonicky na čísle 602 334 427.

Základní informace o Xin:

Xin žije se svými rodiči, sourozence nemá. Protože rodiče velmi dlouho pracují, naučila se již jako dítě být samostatná. Volný čas tráví ráda s rodinou. Na první pohled velmi tichá dívka, je kamarádská, komunikativní, odpovědná. Má mnoho přátel, jejím hlavním zájmem je četba a hudba. Každý týden pravidelně dojíždí na hodiny hry na saxofon. Moc ráda chodí do kina, cestuje a nakupuje. Ve škole pravidelně hraje badminton, ráda se učí a angličtinu studuje již 9 let. Preferuje „západní“ stravu. Stejně jako ostatní studenti by ráda poznala jinou zemi, lidi, prostředí a naučila se novým věcem.