STŘEDOŠKOLSKÝ POHÁR DRUŽSTEV V GOLFU 2012

Dne 10. května 2012 proběhl PB Středoškolský pohár družstev 2012 – tradiční soupeření tříčlenných družstev v golfu. Také letošní klání proběhlo na hřišti GC Mstětice nedaleko Prahy.

Pro velký zájem musela být hrána kvalifikace, po jejímž dohrání se počet startujících družstev doplnil na 27. Za gymnázium Česká Lípa hrály Anička Čermáková, Kačka Čermáková – a protože na gymnáziu není další golfista či golfistka, hostovala pro tento turnaj Agáta Křečková z gymnázia Děčín.

Po slavnostním zahájení, které vedl známý český profesionální golfista pan Alan Babický, se rozběhlo golfové klání naplno. V horkém a slunném počasí byly k vidění velmi dobré výkony, které atakovaly normu hřiště, tzv. par (ten má na hřišti v Mstěticích hodnotu 72 ran).

V soutěži družstev se vždy hodnotily dva nejlepší výsledky za družstvo na každé jamce.

V hodnocení týmů se družstvo gymnázia Česká Lípa umístilo na děleném 18. místě (celkové skóre 166 ran) z celkových 27 týmů, které se zúčastnily hlavního turnaje.

Vítězné družstvo Prvního českého gymnázia v Karlových Varech dosáhlo výsledku 136 ran.

V jednotlivcích se Kačka Čermáková umístila na 33. místě (84 ran), Anička Čermáková pak obsadila 53. místo (90 ran) z celkového počtu 77 hráčů.