Adaptační dny třídy 1.A aneb Gympl ve dne v noci

V tomto školním roce jsme sice nevyjeli s novými studenty na adaptační kurz do Holan, ale strávili jsme příjemné dva dny ve škole.

Začali jsme v úterý 4. 9. hned v osm hodin ráno. Po nezbytných úvodních organizačních záležitostech (bylo například nutné vybrat si pizzu k večeři a naplánovat, kdo a co nakoupí k snídani) se rozjely seznamovací hry s metodikem prevence panem Bártou. Poté jsme využili pěkného počasí a strávili dvě hodiny na hřišti u freesbee a dalších méně tradičních sportovních her. Následovaly hrátky na trávě před školou a piknikovým způsobem jsme spořádali objednanou pizzu. Poté už jsme se přesunuli do školy, která byla ve večerních hodinách jenom naše. Prvním úkolem bylo vytvořit třídní obraz, jehož tématem byl vodní svět. Povedl se moc (viz foto). Dalším prostorem, který jsme využili pro seznamování, byla tělocvična. Basket, provlékaná hra a hlavně příprava pelíšků na přespání. A když se pořádně setmělo, čekala nás noční bojovka po celé školní budově. Vyzbrojeni baterkami  prošmejdili studenti všechna patra, aby zodpověděli záludné otázky. Potom už šup do spacáků a dobrou společnou noc!

Ve středu muselo pár kluků vstát o něco dřív a dojít nakoupit domluvené potraviny na snídani. Ta proběhla ve školní jídelně a prostíraly pro změnu holky. Od devíti hodin  pak v rámci akce Kolotoč čekali v různých učebnách učitelé s programem souvisejícím s různými předměty – pokusy z fyziky, matematické hlavylámání, přírodniny, hudebně-zeměpisné hádání, hrátky s angličtinou, nějaké to šprechtění či španělské uno, dos, (s)tres. Po obědě jsme ještě společně zhodnotili celou tuhle akci a žáci prvních ročníků unavení, ale snad i spokojení odcházeli domů. Bylo to fajn a snad o tom vypovídají i následující fotografie a video.

 

odkaz na video:

http://www.youtube.com/watch?v=ZOSCDUA9L6o

 

fotogalerie:

{gallery}adaptak2012:::0:0{/gallery}