STUDENTI SI VYBÍRALI VYSOKÉ ŠKOLY

Dne 30.10.2012 jsme připravili pro studenty převážně 3. ročníků zájezd na veletrh vzdělávání Gaudeamus, který se konal v Brně na Výstavišti.

Dlouhá cesta se vyplatila, protože na jednom místě bylo možné projít několik desítek stanovišť jednotlivých vysokých škol a dozvědět se zde informace o přijímacích zkouškách, možnostech přijetí , o průběhu studia i o následném uplatnění absolventů. Ve dvou přednáškových sálech se po celý den konaly přednášky a prezentace vysokých škol.

Současně zde probíhaly programy Pojďme si hrát s technikou a Věda pro život, ve kterých si studenti mohli vyzkoušet různé přístroje, hry a experimenty, a tím se motivovat pro studium technických a přírodovědných oborů.

V místě bylo také několik stánků s občerstvením, kde se mohli studenti posilnit, pokud tak neudělali například ve stanovišti České zemědělské univerzity, která nabízela ochutnávku produktů, nebo pokud si nepřesladili žaludek černými lízátky od Vysoké školy báňské.

Návštěva Gaudeamu pro studenty znamenala pomoc při výběru pomaturitního studia a myslím, že řadě z nich alespoň trochu zjednodušila rozhodování. Odnesli si také domů spoustu studijních letáčků a katalog vysokých škol, takže mají z čeho vybírat.

Lenka Česenková