Studentské odpoledne plné zábavy

Již tradičně se na naší škole koná akce plná nejrůznějších dobrovolných aktivit – Studentské odpoledne. Také to letošní bylo pestré a přineslo i několik novinek.

Zahájení proběhlo jako vždy  v tělocvičně, kde se představily dvě taneční skupiny a poté i skupina předvádějící bojové umění a sebeobranu. Dalším lákadlem byla dobročinná dražba, kam přispěli svými  nabídkami učitelé. Dražila se  například  obří prasátková pokladnička, ale i týdenní odvoz do školy autem, příprava svačin, nádherné dort, šperky atd. Výtěžek letos poputuje do Findu SIDUS, který pečuje o nemocné děti.

Také v učebně hudební výchovy bylo na co se dívat – ať už to byly písničky Beatles (letošní rok je totiž 50. od jejich založení), divadelní hra v angličtině v provedení nejmladších primánů, vystoupení členů hereckého a recitačního kroužku, legrační scénky dějin podle teenagerů (žáků tercie B) či variace na populární pořad Partička v podání septimánů.

Asi nejúchvatnější byl pak pohled do učebny němčiny, kde pod vedením paní  Vosálové na 50 studentů (a nebyly to jen dívky) napeklo, přineslo a vytvořilo netradiční školní bufet.  Za minimální ceny a opět pro charitu se zde daly nakoupit nejrůznější laskominy.

Ale drobnější aktivity a hry probíhaly i v dalších prostorách školy – jen v přehledu:

·         zrakové vjemy

·         karetní souboje

·         magic turnaj

·         hrátky s matematikou

·         hrátky s fyzikou aneb poslušný válec

·         nanotechno

·         akce Vyprávěj (společné psaní textu větu po větě)

·         prezentace Lanterny Futuri

·         fotografie s povídáním o Izraeli

·         prodej náušnic

Chronologicky  poslední akcí  – ale rozhodně  ne podle zájmu –  byl chemický cirkus. Začínalo se čuchačkovou poznávačkou a pak už to v učebně chemie jen jiskřilo, bouchalo, hořelo, bublalo  a práskalo. Hořeli lidé a tekla jim krev – samozřejmě bez jakýchkoliv zranění  jen za pomoci chemických triků.

A nesmíme zapomenout na tělocvičnu – tam se samozřejmě sportovalo. Kdo chtěl, mohl si vyzkoušet lezení na umělé horolezecké stěně, dále probíhal turnaj v badmintonu a letos poprvé i v obíhačce.

Zkrátka každý si mohl přijít na své a všichni se dobře navzájem bavili. To je patrné i z následujícího videa.