Okresní kola – volejbal, florbal

Na konci listopadu a začátkem prosince ožilo českolipské gymnázium sportem. Některým turnajům naši studenti vyjeli do okolních škol, jiné soutěže se již tradičně konaly v naší tělocvičně.

29. 11. v 8:30 hod. zahájili okresní kolo volejbalisté. Protože někteří reprezentanti gymnázia budou v letošním školním roce maturovat, přáli si, aby jejich poslední školní turnaj pro ně skončil vítězstvím. Tomuto přání podřídili důkladnou přípravu a s odhodláním nastoupili k jednotlivým utkáním.

Celým turnajem prošli bez zaváhání a všichni, sportovci i diváci, se těšili na nedůležitější, ale i nejtěžší utkání s SPŠ Česká Lípa. Zápas byl napínavý, atmosféra napjatá, povzbuzování bouřlivé, skandování hlasité, diváci ocenili potleskem každý úspěšný zákrok. Družstva se přetahovala o každý bod. Závěr utkání však patřil našim volejbalistům, a tak jsme jim mohli gratulovat k celkovému vítězství a postupu do krajského kola.

4. 12. ke svému turnaji nastoupilo družstvo florbalistek. V soutěži naše družstvo bylo favoritem a děvčata si přála, aby očekávání  bylo potvrzeno vítězstvím. Celým turnajem prošlo družstvo s přehledem, ani v jednom zápase nemusela brankářka lovit míček za svými zády! Pochvalu děvčata zaslouží i za odpovědný přístup, skvělou spolupráci a správné sportovní chování. Turnaj se divákům líbil a každá branka do sítě soupeřek byla patřičně oceněna potleskem.

Všichni přejeme stejný úspěch v kole krajském. 

Družstvo volejbalistů:                             Družstvo  florbalistek:

Jan Čechlovský

Bára Havlová  VIII B

Artemiy Pozdnyakov

Adéla Zelenková VIII B

Filip Šimoník

Eliška Zejmonová VIII B

Marek Špaček

Nikola Dědková 3. A

Adam Radoňský

Míša Bílková 3. A

Radim Štolfa

Lucie Cháberová VII A

Tomáš Edl

Gábina Daníčková VII A
 

Adéla Česenková  VII A

 

Markéta Cháberová 2. A

 

Laura Porubcová V B

 

Markéta Nováková 1. A