Jazykové vyučování na nižším gymnáziu.

V rámci výuky angličtiny  děti mají možnost zapojit se do mezinárodních projektů eTwinning, které běží již od roku 2005. Naše škola byla jedna z prvních institucí, které se do programu zapojily. Za tu dobu jsme vytvořili kolem dvaceti projektů a většina z nich získala certifikát kvality. Polovina  z nich  pak získala i mezinárodní certifikát kvality. Vyhráli jsme třikrát druhé místo, jednou třetí a dvakrát jsme byli první (z celé republiky).

Před pěti lety jeli studenti tercie do Řecka na partnerskou návštěvu svých projektových kamarádů. V roce 2011 vyjela skupina dětí do Polska, opět na návštěvu partnerské země. Během třídenní návštěvy zhlédli studenti Krakov, Osvětim a Veličku.

Letos v květnu pojedou studenti tercie B na jednodenní výlet do Berlína, který vyhráli v hudebním projektu eTwinningu  EUrope v roce 2012.

Další součástí výuky anglického jazyka jsou časopisy. Menší děti odebírají časopis R+R a starší studenti, 1 letí, odebírají časopis Gate. Společná četba anglického tisku zvyšuje kvalitu znalostí anglického jazyka a umožňuje dětem účastnit se soutěží organizovaných redakcí. V letošním školním roce již dvakrát získaly děti pěkné odměny z časopisu R+R.

Ukázka jazykového projektu sekunda A :

http://www.youtube.com/watch?v=GA_sGgetCpc  – video o škole

http://www.youtube.com/watch?v=ojRtlFCrID4 –   video o volném čase studentů

Obě videa natáčely studentky samy. Pro jedno z nich použily tablet.

Mgr. Naděžda Kadlecová