Náš svět a my – beseda pro sekundy

Dne 2. 4. se studenti a studentky sekundy A a B zúčastnili besedy s naším absolventem Vladimírem Soukupem. Tento čtyřiadvacetiletý mladý muž díky svým znalostem jazyků a mimořádným schopnostem procestoval celou řadu zemí a získal spoustu cenných zkušeností, o které se se studenty nižšího gymnázia podělil. Celá beseda se nesla v duchu toho, že se studenti zamýšleli nad rozmanitostmi světa.

Otázky jako: Proč chceme poznat svět? Co nosí ženy na sobě? Po které straně se ve světě jezdí? Co se jí k snídani? Co je nejdůležitější pro cestu? byly doprovázeny vtipnými obrázky v prezentaci a vzbudily mezi studenty živou diskusi.

Vladimír Soukup všem poradil, jak se zlepšit v cizích jazycích, jak překonat stud, že neumím vše přesně podle gramatických pravidel, a jak důležití jsou kamarádi v zahraničí. Doporučil studentům, aby poslouchali audioknihy v angličtině, a poradil jim, na kterých webech je mohou zdarma najít..

www.booksshouldbefree.com, http://www.youtube.com+ www.azlyrics.com

Celá beseda proběhla za živého zájmu žáků o to, jak by jednou také mohli cestovat a postavit se do života jako jejich starší kamarád, bývalý student naší školy, Vladimír Soukup. Děkujeme.

Mgr. Naděžda Kadlecová