Matematický Náboj 2013 – úspěch našich matematiků v mezinárodní soutěži

V pátek 12. dubna se konalo celostátní a zároveň i mezinárodní kolo prestižní matematické soutěže středoškolských družstev, kterou pod názvem "Náboj" pořádá v České republice MFF UK Praha, Slezská univerzita Opava a na Slovensku UK Bratislava a UPJŠ Košice. Po loňském skvělém vystoupení našich studentů (4. místo v ČR v kategorii Senior a 21. místo v kategorii Junior) jsme napjatě očekávali, jak se bude našim matematikům v obměněných sestavách dařit letos.

Po vyčerpávajícím dvouhodinovém klání jsme s velkou radostí zjistili, že i letos naši studenti patřili ke špičce. V kategorii Junior (1.- 2. ročník SŠ) naše družstvo vylepšilo loňské umístění a obsadilo skvělé 13. místo ze 74 v ČR a 21. místo v mezinárodní kategorii (ze 137 družstev). V kategorii Senior (3.- 4. ročníky SŠ) naši studenti obsadili v ČR skvělé 6. místo z 81 družstev, když je od vítězství dělil pouhý jeden bod! V mezinárodní kategorii to pak bylo 9. místo ze 148.
Tento mimořádný úspěch je o to cennější, že se jedná o týmovou soutěž, ve které by jeden osamocený výborný matematik nemohl obstát.

Složení našich družstev: 
Junior: David Tichý a Tereza Kameníková (sexta A), Cedrik Horčička (sexta B), Radek Mahdal a Tomáš Kučera z 2.A
Senior: Mirek Hanzelka, Jan Baborák, Artemiy Pozdnyakov, Matěj Samec (všichni z oktávy A) a Tomáš Novotný (septima A)

Našim úspěšným matematikům blahopřejeme a děkujeme za skvělou reprezentaci školy.

Podrobné výsledky jsou na http://www.naboj.org/

Mgr. Radomír Tulka