Evropský den jazyků na vyšším stupni gymnázia je mimořádnou a úspěšnou akcí

Vážení studenti,

rádi bychom Vám poděkovali za to, že připomenutí Evropského dne jazyků proběhlo na naší škole velmi příjemně a úspěšně. Především děkuji všem současným i bývalým studentům, kteří byli ochotni podělit se s ostatními o informace týkající se jejich krátkodobých či dlouhodobých pobytů v cizině.

Samozřejmě také děkuji zástupcům Fulbrightovy komise a British Council – jejich informace o zkouškách a možnostech studia v zahraničí Vás, pevně věřím, zaujaly a jistě Vám pomohou v dalším studiu cizích jazyků. Také se mnou určitě souhlasíte, že prezentace našeho brazilského hosta Luana byla velmi zajímavá, zábavná a poučná.  Všem prezentujícím tímto ještě jednou děkujeme. V neposlední řadě nás velmi potěšil Váš zájem o téma jazyků v Evropské unii  a  o nabídku cizojazyčných materiálů v naší knihovně

Vám všem, kteří jste se této akce zúčastnili v roli posluchačů, také děkujeme – za Vaši účast, za Váš zájem a i za potlesk, který se po skončení všech prezentací z učeben ozýval. A co Vás zaujalo nejvíce? Kromě velmi užitečných prezentací našich hostů – z Fulbrightovy komise a Britské rady to jednoznačně byla prezentace F. Heřmana a H. Skočdopoleho o roce stráveném v USA a v Číně, dále Luanova prezentace o Brazílii, plné učebny jsme také zaznamenali na prezentacích o Oxfordu (B. Dršková, A. Česenková), Ettalu (O. Schmid, Z. Kroulíková) i Paříži (A. Selingerová, M. Michalová). Motivační prezentace o Lanterně Futuri (J. Studenovský, Š. Hejl, J. Drastík) měla také početné posluchače, stejně jako velmi zajímavá přednáška M. Ukové o tlumočnictví a jazycích v Evropské unii. Největším překvapením pro nás byl Váš zájem o vypracování testu z literární teorie, který Vám byl nabídnut v rámci představení cizojazyčných materiálů v naší knihovně… :-).

Díky Vám všem a díky bezvadnému průběhu této zdařilé akce jsme si jisti, že název WE LOVE LANGUAGES – NOUS AIMONS LES LANGUES – WIR LIEBEN SPRACHEN – AMAMOS IDIOMAS, který jsme zvolili, o Vás, studentech naší školy, jednoznačně platí… Spokojeni byli i naši hosté , kteří se prý s podobným typem oslavy dne jazyků dosud nesetkali a velmi ocenili její úroveň. 

Příjemnou a vstřícnou atmosféru plnou skutečného zájmu a zaujetí dokumentují též fotografie z naší akce, o které se zde s Vámi  chceme podělit.

Za předmětovou komisi cizích jazyků Mgr. J. Triguinho

{gallery}edj2013:::0:0{/gallery}