Českolipským supermanem se stala Mirka Perutková

V neděli 26. ledna se v tělocvičně českolipského gymnázia sešli sportovci, aby absolvovali poslední závod zařazený do série Českolipský superman. Závod uspořádal atletický kroužek českolipského gymnázia. Účast v tomto kole byla o něco slabší než v předchozích závodech. Podíl na tom měla především změna termínu, čímž se závod dostal do kolize s další akcí.

Většina hlavních favoritů se však dostavila, a tak se závodilo opět naplno. A motivace byla silná, na konec závodu bylo naplánováno nejen vyhodnocení nejlepších z tohoto kola, ale především odměny pro nejúspěšnější závodníky celé série.

Pro ty byly připraveny bonboniéry, sportovní potřeby, pozornost od města Česká Lípa a pro nejlepší tři i poháry a kalendáře od mediálního partnera, portálu cl-sport. Ve většině kategorií potvrdili favorité svoje postavení v celkovém hodnocení, a tak se pojďme podívat, kdo patřil mezi nejúspěšnější v celém Českolipském supermanovi a kdo přebral ceny z rukou místostarosty České Lípy pana Tomáše Vlčka a statutární zástupkyně českolipského gymnázia Mgr. Heleny Paszekové.

Absolutní vítězkou se stala studentka mimoňského gymnázia a výrazný talent českolipské gymnastiky mladší žákyně Mirka Perutková, která prošla soutěží bez jediného zaváhání. Pohár za druhé místo putuje na stejnou adresu, neboť si ho vybojovala její mladší sestra Hanka. Třetí pohár zůstal v České Lípě, neboť si ho odnesla starší žákyně Míša Líšková. Ta měla stejně bodů jako Matěj Borůvka, ale rozhodl pro ni větší počet vítězství v jednotlivých disciplínách. Pátá byla Jana Bartáková, následoval Jakub Havlas z Nového Boru a dále opět Českolipáci Patrik Stupka, Lucie Myslíková, Hynek Bárta a desítku uzavíral Kristián Červeňák.

I když jde o ceny a vítězství, hlavním cílem pořadatelů z českolipského gymnázia je poskytnout všem zájemcům o pohyb možnost zasportovat si a přivést je k pravidelné činnosti a jsou rádi, že nacházejí vydatnou podporu u českolipského atletického oddílu a u zástupců města Česká Lípa.

{gallery}superman2014:::0:0{/gallery}