Družstvo florbalistek Gymnázia Česká Lípa výborně reprezentovalo naši školu!

Na čtvrtek 20. 2.  odjíždělo časně ráno družstvo florbalistek do Jičína na důležitý turnaj, hrála se  kvalifikační skupina o postup do finále republikového kola. Na palubovku nastoupila nejlepší družstva z krajů Královéhradeckého a Středočeského, obě dvě družstva se zúčastnila minulého republikového finále a skončila na  1. a 2. místě, a vítěz Libereckého kraje  – nováček soutěže Gymnázium Česká Lípa.

Do zápasů nastoupil náš tým s odhodláním neprodat svou kůži lacino. První zápas pro nás skončil vítězně, družstvo z Kutné Hory, i když v poslední minutě odvolalo brankářku, aby posílilo útok,  nakonec  o tři branky  prohrálo.

   Druhý zápas byl těžší.  S družstvem z Nového Města,  v jehož kádru byla i juniorská  reprezentantka ČR, jsme první dvě třetiny držely krok, výsledek byl optimistický 3:3. V závěru však soupeř zúročil své zkušenosti a do naší branky spadly další dva balonky. Výsledek zápasu  5:3. I tak naše vystoupení v kvalifikačním turnaji republikového kola ve florbale bylo všemi označené za překvapení a děvčata zaslouží velkou pochvalu za předvedené  výkony i  vzornou reprezentaci Gymnázia Česká Lípa.

   Školu reprezentovala tato děvčata – kapitánka Nikol Pekárková, Christina Černá, Kateřina Čermáková, Andrea Hejdová, Anežka Hladíková, Barbora Košková, Jana Svobodová, Kateřina Šabatová, Anežka Šafránková, Adéla Vaněčková, Adéla Veselá a Viktorie Volejníková

Alena Mayová

{gallery}florbal_jicin_2014:::0:0{/gallery}