Mistrovství ČR středních škol v golfu

V letošním roce se již po osmé uskutečnilo mistrovství České republiky v golfu – PB Středoškolský pohár 2014 . V pěkném golfovém areálu ve Mstěticích se 27. 5. 2014 sešla nejlepší družstva České republiky a dvě družstva ze Slovenska.  Do tohoto poháru bylo zařazeno podle dosahovaných výsledků v průběhu sezony i družstvo Gymnázia Česká Lípa, jehož základ tvořily dvě studentky naší školy – Anna a Kateřina Čermákovy.

Protože golfistů na středních školách je málo, je povoleno doplnit družstvo  z jiných středních škol. Třetí členkou naše družstva se stala Sára Jirsáková z děčínského gymnázia.

Na začátku turnaje byla děvčata rozlosována do čtyřčlenných skupin – flightů  a v jeho průběhu prošla celkem 18 jamek. Je zvykem, že na každé jamce si hráči ve skupině sami rozhodují a vzájemně zapisují rány.

I když počasí golfu příliš nepřálo, kvůli bouřce musel být turnaj téměř dvě hodiny přerušen, naše družstvo se snažilo na jednotlivých jamkách zahrát co nejlépe. Konečné 19. místo na mistrovství ČR je pěkné, děvčatům blahopřejeme.    

Alena Mayová