Míčový maraton

Velmi povedená sportovní akce se uskutečnila v tělocvičně Gymnázia Česká Lípa v noci z pátku 13 .6. na sobotu 14. 6. Konal se tradiční Míčový maraton, ve kterém po dobu 12 hodin soupeřily smíšené týmy chlapců a děvčat absolventů a studentů septim a třetího ročníku.

Vše začalo v 18.00 hodin pod vysokou sítí, hrál se pohledný a v porovnání s ostatními sporty komorní volejbal.

            O hodinu později se hala zaplnila o něco více, ale síly nebyly ještě zdaleka vyrovnané a absolventi dostali lekci ve florbalu. Hrstka statečných sváděla marný boj proti brankostroji třeťáků. Za další hodinu, v basketbalu, se situace zcela otáčí. Zaplňuje se i střídačka absolventů a na hře je to znát. Válcují tým třeťáků jako All Star za dob M. Jordana.

            Kvarteto sportů zdařile doplňuje sálová kopaná. I v pozdních nočních hodinách je stále vidět spousta pěkných akcí, bojovnost, tvrdost a nasazení, ale na druhé straně kamarádství, fair-play a příjemná sportovní atmosféra.

            Čtyři sporty se pravidelně v hodinových intervalech střídají až do šesté hodiny ranní, kdy se ozývá závěrečný hvizd. Nakonec vítězí absolventi, kterým se nepovedl jen ten florbal.

            Za přípravu a organizaci děkuji klukům ze 3.A – Mirkovi Štimplovi, Matěji Ježkovi, Honzovi Kubátovi, dále jakubovi Studenovskému ze septimy A za pomoc při organizaci turnaje p.učiteli Častulíkovi a Ježákovi.

{gallery}micmaraton2014:::0:0{/gallery}