Logická olympiáda kategorie C

Přišly výsledky nominačního kola Logické olympiády. S potěšením oznamuji, že do krajského kola postupují :

Patrik Zach 2.A, Radek Mahdal 4.A, Ludvík Kašpar 6.AV, Jakub Salavec 6.BV, David Tichý 8.AV, Cedrik Horčička 8.BV, Lukáš Kolč 3.A, Lucie Nováková 1.A a Martin Gabriel 7.BV. Všem krajským semifinalistům gratuluji a 7. listopadu 2014 přeji hodně úspěchů.

Jitka Gabrielová

Pozvánka na Týden s aplikovanou fyzikou

Fyzikální korespondenční seminář pořádaný Matematicko-fyzikální fakultou UK vás srdečně zve k účasti na akci Týden s aplikovanou fyzikou. Jedná se již o sedmý ročník, letos pořádaný formou poznávacího zájezdu po Německu. Hlavními lákadlem letošního ročníku je exkurze do elektronového synchrotronu DESY v Hamburku a návštěva vědeckého centra v Garchingu, kde se nalézá největší německý tokamak – zařízení, ve kterém probíhá fúzní termojaderná reakce. Více o akci a jednotlivých exkurzích se dozvíte na stránce http://fykos.cz/archiv/rocnik28/tsaf-pozvanka.
 
Akce se koná ve dnech 11. 11. až 17. 11. 2014. Podávat přihlášky je možné pouze do 31. 10., proto neotálejte a hlaste se co nejdříve!

Logická olympiáda kategorie B

Přišly výsledky nominačního kola Logické olympiády. S potěšením oznamuji, že do krajského kola postupují : Bianka Lusková 2AV, Eliška Povolná 4AV, Filip Machač 1AV, Nikola Malinská 3AV, Jan Budka 2AV a Dominik Nováček 3AV. Všem krajským semifinalistům gratuluji a 7. listopadu 2014 přeji hodně úspěchů.

Jitka Gabrielová

Pomoc nevidomým a slabozrakým

Naše škola se každoročně účastní charitativních akcí, a tak jsme uvítali velký zájem studentů, kteří se přihlásili na podzimní akce Světluška a Bílá pastelka, které proběhly 12.9. a 15.10. Z dobrovolníků jsme vždy vybrali 4 dvojice, které zajišťovaly prodej dárkových předmětů na různých místech města. Věříme, že studenti načerpali další cenné zkušenosti nejen v pomoci druhým a v komunikaci s kupujícími, ale také se zajištěním akce.

Pokračování textu Pomoc nevidomým a slabozrakým

Krajské kolo v přespolním běhu

V pátek 10. 10. 2014 se studenti českolipského gymnázia zúčastnili krajského kola v přespolního běhu v Jablonci nad Nisou. Závod probíhal běžeckém areálu pro zimní sporty v Břízkách.

Do soutěže se v každé kategorii nominovala z okresního přeboru nejlepší dvě družstva. Konkurence v kategorii středních škol byla veliká, favority byli biatlonisté a běžkaři ze sportovních tříd z Jablonce nad Nisou a Jilemnice.

Pokračování textu Krajské kolo v přespolním běhu