Republikové finále středoškolských družstev v golfu

V letošním roce se již po deváté uskutečnilo mistrovství České republiky v golfu – PB Středoškolský pohár 2015. Do tohoto poháru bylo zařazeno podle dosahovaných výsledků v průběhu sezony i družstvo Gymnázia Česká Lípa –  Anna a Kateřina Čermákovy a Marek Březina. Do republikového přeboru se celkem nominovalo 26 družstev.

 Na začátku turnaje byli členové družstva rozlosováni do různých čtyřčlenných skupin – flightů  a v jeho průběhu museli projít celkem 18 jamek. Je zvykem, že na každé jamce si hráči ve skupině sami rozhodují a vzájemně zapisují rány.

Naši studenti vstoupili do závodu krátce po deváté hodině. Postupně zdolávali jednotlivé jamky rozmístěné v rozlehlém golfovém areálu, pro každého jednotlivce závod trval okolo pěti hodin. Teprve po poslední jamce si mohli Katka, Anička i Marek sdělit své pocity ze hry, ale na konečné výsledky jsme čekali ještě dlouhé tři hodiny.

Letošní PB Středoškolský pohár pro Gymnázium Česká Lípa skončil velkým úspěchem: družstvo skončilo s minimálním rozdílem na velice pěkném 6. místě a Kateřina Čermáková porazila všech 102 golfistů – v jednotlivcích obsadila vynikající 1. místo

Družstvu Gymnázia Česká Lípa – Aničce Čermákové, Kateřině Čermákové a Marku Březinovi – gratulujeme a těšíme se na příští 10. ročník!

Alena Mayová