Děvčata přivezla z Corny medaili

V úterý 29. Září se v Turnově konalo krajské kolo středoškolského Corny poháru v atletice. Na startu byla i družstva gymnázia Česká Lípa. Družstvo chlapců přijelo do Turnova značně oslabené. Přestože všichni zúčastnění bojovali, jak nejlépe uměli, výsledkem bylo osmé místo.

Největší pozornost na sebe z našeho družstva upoutal Pepa Adámek, a to nejen svojí neutuchající dobrou náladou, ale především výkony, které byly ozdobou celé soutěže. Nejprve si vylepšil o centimetr osobní rekord ve skoku dalekém na 631 cm a potom i ve skoku vysokém na 196 cm.

Děvčata nepřijela v roli favoritek, ovšem členkám družstva se dařilo podávat výkony na úrovni svého maxima a to rozhodlo o pěkném třetím místě. Přestože děvčata neměla žádný větší výpadek, zmíníme se jen o těch, která stanula nejvýše.  Nejlépe jsme si vedli v běhu na 800 m, kde byla druhá Adéla Veselá za 2:33,07min. a třetí těsně za ní Jana Václavíková za 2:33,30 min. Šestá Štěpa Bisová tuto trať absolvovala za 2:35,38 min. Třetí byla štafeta ve složení Joslová, Bisová, Václavíková a Oswaldová. Těsně za stupni vítězů skončila Eliška Oswaldová – čtvrtá jak v běhu na 60 m za 8,72, tak v běhu na 200 m za 28,64 s. Čtvrtá byla i Jana Kuliková ve skoku vysokém se 144 cm. Šestá místa ještě přidala Jana Václavíková v běhu na 200m, Linda Novotná ve skoku vysokém, Alena Keslerová ve vrhu koulí.

Sviták M.