Vzpomínky na vodácký kurz VII A

I když vodácký kurz VII A proběhl už v polovině září, stále máme před očima nevšední chvíle, které jsme ne něm prožili. Na nádraží jsme se sešli časně ráno s batohy na zádech a cílem několikahodinového cestování byl Vyšší Brod, kde začínalo naše putování po řece Vltavě.

Po nácviku na klidné vodě hned za Vyšším Brodem prověřil dovednosti posádek kanoí první jez. I když při jeho sjíždění každého voda pořádně pokropila, nikomu to neubralo na dobré náladě a všichni se těšili na další zážitky. Postupně jsme na lodi projeli Rožmberkem, Českým Krumlovem, Zlatou Korunou…

 Kromě sportovních zážitků jsme mohli obdivovat šumavskou přírodu a společně navštívit nejvýznamnější kulturní a historické památky. Při večerní procházce uličkami Českého  Krumlova se zajímavým vyprávěním našeho průvodce každý podlehl kouzlu tohoto města.

Počasí nám celkem přálo: jezy v Českém Krumlově jsme stihli zdolat i dvakrát, až ke konci pobytu se ochladilo a začalo vydatně pršet. Rozloučili jsme se tedy s Vltavou ve Zlaté Koruně a ujížděli se domů usušit.