Studentské odpoledne opět plné zábavy a překvapení

 Již po jedenadvacáté se ve středu 18. 11. na naší škole konala akce složená z nejrůznějších dobrovolných aktivit, totiž Studentské odpoledne jako neformální připomínka výročí 17. listopadu, Dne boje za svobodu a demokracii. Také to letošní bylo pestré a přineslo i několik novinek.

Zahájení proběhlo jako vždy v tělocvičně, kde ve 12 hodin začal volejbalový zápas dvou „dream teams“, totiž kantorů (ovšem posílených dvěma obětavými studenty) a žáků. A jelikož nejméně tři ze studentů hrají volejbal závodně a takřka profesionálně, nebylo divu, že tým učitelů podlehl i přes zjevnou snahu a odvahu blokovat dělové smeče 0:2 na sety. Dalším lákadlem byla dobročinná dražba, kam přispěli svými  nabídkami učitelé. Dražily se  například  obří plyšáci, knihy, dárkové předměty atd. Charitativní účel měla i Cukrárna u Mary, kde byly ke koupi sladkosti i slanosti vyrobené naopak studenty. Výtěžek z těchto aktivit poputuje i letos těm nejpotřebnějším.

 Také v učebně hudební výchovy bylo na co se dívat – ať už to byly skeče v angličtině v provedení terciánů, vystoupení členů hereckého a recitačního kroužku či tzv. Píííp hra žáků sexty B. A své příznivce si našli i legoroboti. Hrátky s nimi zorganizoval Matěj Štágl ze sexty B.

Asi nejúchvatnější byl pak pohled do učebny chemie, kde pod vedením paní  Machové 15 studentů coby Blue circus předvádělo nejrůznější pokusy, čili show.   Ale drobnější aktivity a hry probíhaly i v dalších prostorách školy – jen v přehledu:

·         chemie a umění

·         hrátky s matematikou

·         beseda o možnosti studovat v zahraničí se zástupcem AFS

·         namaluj si rybu

·         beseda o Evropském parlamentu mládeže

Nakonec nejdéle se ve škole zdrželi sportovci. V tělocvičně totiž po úvodním volejbalu probíhal turnaj družstev ve futsalu. Po urputných bojích zvítězil tým oktávy B.

Zkrátka při Studentském odpoledni si každý mohl přijít na své a všichni se navzájem dobře bavili. To je patrné i z následujících fotografií.