Volejbalisté úspěšní v krajském kole

Krajské kolo ve volejbalu chlapců i dívek se konalo 12. 4. 2016 v pěkné sportovní hale v Jablonci nad Nisou. Do turnaje nastoupila nejlepší školní družstva – vítězové jednotlivých okresních kol.

Družstvo dívek odjíždělo na turnaj oslabené o několik hráček, přesto všechny hráčky chtěly předvést na hřišti vše, co natrénovaly. Děvčata skončila v turnaji na druhém místě.

Také naši volejbalisté nastupovali do turnaje s přesvědčením neprodat „svou kůži“ lacino. V každém družstvu do turnaje tradičně nastupují  velice dobří hráči. První utkání s vítězem jabloneckého okresu se našim volejbalistům vydařilo, skončilo přesvědčivou výhrou. Ve druhém zápase nás čekal soupeř z Liberce, kterého jsme se obávali nejvíce. Hra byla téměř vyrovnaná, ale vyhráli jsme také oba dva sety. Třetí a  nejnapínavější zápas byl s Gymnáziem Turnov. Na obou stranách se chlapci doslova prali o každý bod, ale nakonec vše dopadlo výborně. V krajském kole naši volejbalisté získali 1. místo, jen zalitovali, že letos není krajské kolo postupové do republikového finále.

Gymnázium  Česká Lípa reprezentovali: Adam Radoňský, David Horák, Jan Pavlíček, Marek Březina, Matěj Novák, Milan Klimeš, Matěj Kutina, Linda Novotná, Anna Lacíková, Magdaléna Kalová, Barbora Košková, Alena Keslerová a Kamila Budková.