Nečekaný úspěch v národním kole Ekologické olympiády

Ve dnech 2. – 5. června se naše družstvo ve složení Milan Klimeš, Petr Paulík a Ondřej Volejník zúčastnilo národního kola Ekologické olympiády, které proběhlo v malebné osadě Jizerka. Tématem letošního ročníku byl „Sport, rekreační aktivity a ochrana přírody“. Každý tým musel splnit tři části soutěže: test teoretických znalostí, poznávačku a terénní úkol.

V praktické části jsme měli posoudit  vlivy několika záměrů na krajinu, zpracovat závěrečnou zprávu a obhájit náš názor před odbornou porotou. Vyvrcholením celé akce byl povedený country bál v doprovodu živé kapely složené z libereckých lékařů.

Vyhlášení výsledků soutěže nás mile překvapilo, protože jsme navzdory našemu očekávání skončili na úžasném druhém místě! Ačkoliv jsme porazili letitou konkurenci z Českých Budějovic, nepodařilo se nám dosáhnout takových výsledků jako družstvu z Královehradeckého kraje, které soutěž suverénně ovládlo. Cenné zkušenosti se nám ale do budoucna určitě budou hodit.

Petr Paulík


Dne 7. 6. na školu přišel dopis, který zde rádi zveřejňujeme v plném znění, a rovněž se připojujeme k poděkování za výbornou reprezentaci školy i Libereckého kraje

Mgr. Helena Paszeková, ředitelka školy

 

Dobrý den paní ředitelko,

rádi bychom za celý organizační tým NKEO, které se konalo od 2.6. – 5.6. 2016 na Jizerce poděkovali Milanu Klimešovi, Petrovi Pavlíkovi a Ondřejovi Volejníkovi za skvělou reprezentaci Libereckého kraje v této soutěži.

Studenti podávali výborné a vyrovnané výkony a jejich prezentace výsledků a řešení před odbornou porotou patřila k nejlepším.

Do dalších studií jim přejeme hodně podobných úspěchů.

 

Přeji hezký den

 

Ing. Markéta Kavková

Lesy České republiky, s.p.
Krajské ředitelství Liberec