Město čokolády, Evropské unie a Čurajícího chlapečka

 Pokud bych se chtěla někam podívat, Brusel bych asi na první místa nezařadila. Je však sídlem mnoha institucí Evropské unie a tedy i evropského sdružení European Schoolnet. Z její podpory zde vznikla Future Classroom Lab – Třída budoucnosti pro podporu učitelů, ředitelů škol a ICT koordinátorů. V této třídě je možné si vyzkoušet inovativní pedagogické přístupy, experimentovat s uspořádáním třídy a účastnit se různých kurzů.

Do Bruselu jsem dorazila o den dříve, abych se podívala, kam budu chodit, a trošku si prošla město. Neoslovilo mě.  Kurz a následné seznamování s městem celkový dojem vylepšilo.  Centrum Bruselu je pěkné a starobylé a do pozdních nočních hodin tzv. busy.  Plné různých národností s různými zvyky. Viděla jsem hlavní náměstí Grand Place, Čurajícího chlapečka Manneken Pis, bruselskou burzu, největší justiční objekt na světě Palais de Justice, výhled na Brusel v zapadajícím slunci z Mont des Arts, Parlamentarium a další zajímavá místa.
Kurz byl zaměřen na programování ve 21. století. Instruktoři Patrick a Margo nám ukázali nástroje pro výuku programování, počítačové grafiky a podpůrné programy pro další aktivity ve třídě.  V centru inovací společnosti Microsoft jsme objevili nové možnosti, které se přidávají k produktům řady Office 365 a poslední dny jsme procvičovali nově nabyté vědomosti v projektech. Být každý den od 9.00 do 17.30 na kurzu bylo poměrně náročné, ale rozhodně ne zbytečné a já se těším, až nové programy vyzkouším se svými žáky.

Mgr. Michala Tomková


„Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za obsah publikací (sdělení ) odpovídá výlučně autor. Publikace (sdělení) nereprezentují názory Evropské komise a Evropská komise neodpovídá za použití informací, jež jsou jejich obsahem.“