Úspěch volejbalistek a volejbalistů

Koncem listopadu naše škola pořádala okresní turnaje ve volejbalu dívek a chlapců středních škol. Sportovní klání pro obě družstva dopadla úspěšně – děvčata i chlapci skončili na prvním místě a postoupili do krajského kola, které se letos konalo v Městské sportovní hale v České Lípě a na jehož organizaci se podílelo Gymnázium Česká Lípa.

Krajské finále se konalo ve čtvrtek 1. 12. 2016 a do zápasů nastoupila vítězná družstva z okresních kol. V turnaji dívek byly jasnými favoritkami  studentky  Gymnázia a Střední odborné školy pedagogické Jeronýmova v Liberci. Zápasy předpoklad potvrdily, krajskými přebornicemi se staly dívky z libereckého gymnázia, děvčata z Gymnázia Česká Lípa skončila na místě třetím.

Také turnaj chlapců měl svého favorita. Jednotlivé zápasy však byly napínavé, hráči bojovali o každý bod a diváci mohli vidět řadu pěkných volejbalových akcí. Nejlepší volejbal předvedla družstva bojující o první místo – Gymnázium Česká Lípa a SOŠ Na Bojišti Liberec. V prvním setu obě družstva svedla vyrovnaný souboj a liberečtí volejbalisté ho vyhráli nejtěsnějším výsledkem. V druhém setu Liberec potvrdil roli favorita a zaslouženě zvítězil. Naši chlapci skončili na pěkném druhém místě.

Gymnázium  Česká Lípa reprezentovala tato děvčata: Linda Novotná, Klára Kudláčková, Anna Lacíková, Magdaléna Kalová, Barbora Košková, Adéla Vaněčková, Alena Keslerová, Nicol Franeta, Pavla Valešová a Lucie Myslíková.

Gymnázium  Česká Lípa reprezentovali tito studenti: David Horák, Jan Pavlíček, Marek Březina, Kryštof Tomasch, Matěj Novák, Milan Klimeš, Matěj Kutina, Roberto Cruz, Michal Eisenberger.