Matematická olympiáda Z9 – okresní kolo

Ve středu 24. ledna se v prostorách gymnázia konalo okresní kolo matematické olympiády v kategoriích Z5 a Z9. Početné zastoupení jsme měli v kategorii Z9, ve které soutěžilo celkem 22 účastníků, z toho 12 z naší školy. Kritériem pro postup do okresního kola bylo úspěšné vypracování úloh kola domácího, což zvládlo 10 kvartánů a letos také dvě studentky z tercie – Anička a Hanka Salavcovy, které přitom patří ještě do mladší kategorie Z8.

Výsledky početné skupiny našich zástupců jsou více než úspěšné. Na 1. – 3. místě skončili s plným bodovým ziskem Jan Rychtera a Anička Salavcová. Pouze jediný bod ztratili Libor Šabaka a Hanka Salavcová, což znamenalo společné 4. – 5. místo. V první desítce ještě skončili Tomáš Pham Bui, Adéla Havlačková a Anička Bednářová.

Z9 je první kategorií MO, ve které se koná krajské kolo (21. března). O postupu rozhoduje zisk bodů v okresních kolech. Zatím tedy nevíme, kolik našich studentů postoupí – to se dozvíme až po komletaci výsledků ze všech okresů v kraji (nejpozději 7. února).

Blahopřejeme úspěšným studentům a postupujícím budeme v březnu držet palce.

R. Tulka