Matematická olympiáda – okresní kolo kategorií Z6-Z8

V úterý 4. dubna se na naší škole uskutečnilo okresní kolo matematické olympiády v kategoriích Z6 – Z8, ve kterých měla početné zastoupení i naše škola. V kategorii Z6 jsme mezi 24 účastníky měli devět zástupců. Na 1. – 3. místě skončili Vojta Kašpar a Michaela Roos Groesbeek, když získali 17 bodů z 18 možných. Do 10. místa se ještě umístili Adam Špindler (4.), Ema Hammerová (5.-6.) a Dáša Suchá (7.-9.).

V kategorii Z7 reprezentovalo GČL mezi 26 soutěžícími celkem osm našich studentů. Nejlépe se umístili Veronika Pánková (3.), Berenika Fišerová a Jan Zátka (4.-5.), Jan Moravík a Markéta Šorfová (8.-9.), Martin Kaplánek (10.).

V kategorii Z8 nás mezi 19 soutěžícími zastupovala čtveřice zkušených počtářů z tercie, kteří již úspěšně absolvovali spoustu matematických soutěží. Svoji kvalitu opět potvrdili – 1. Anička Salavcová (17,5 bodu z 18), 2. Hanka Salavcová, 4. Markéta Hošmánková a 6.-7. obhájce loňského vítězství Filip Machač.

Všem našim studentům děkujeme za práci, kterou odvedli v přípravě na okresní kole a nejúspěšnějším gratulujeme k výborným výsledkům.

R. Tulka