Florbalistky v republikových kolech

V posledním březnovém týdnu se uskutečnily důležité turnaje ve florbalu – republiková finále pro VI. kategorii  pro studentky tercie až sexty a 1. a 2. ročníku a kvalifikace republikového finále pro V. kategorii – studentky středních škol. Do obou turnajů se probojovaly studentky Gymnázia Česká Lípa!

V pondělí  27. 3. 2017 se v Praze konalo republikové finále  G2 FLORBAL CHALLENGE.  Cesta do sportovní  haly v Bráníku se zkomplikovala pozdním příjezdem autobusu do Prahy. Děvčata okamžitě po příchodu téměř bez rozcvičení nastoupila k prvnímu utkání. V jednotlivých zápasech děvčata bojovala o každý „balónek“ , o celkovém pořadí rozhodovaly až nájezdy na bránu. Naše reprezentantky skončily na 8. místě.

Ve  čtvrtek 30. 3. 2017 cestovaly naše studentky do Liberce, kde se hrála kvalifikační utkání do finále republikového kola. Soupeřky – vítězky  regionálních kol byly kvalitní. Po odehrání všech zápasů získala všechna družstva shodný počet bodů, rozhodovalo skóre – naše děvčata skončila na 3. místě.

Všem studentkám, které reprezentovaly Gymnázium Česká Lípa, patří poděkování za píli v přípravě i úsilí, s jakým bojovaly o co nejlepší výsledky!

V turnajích nastoupily: Nikol Pekárková, Adéla Veselá, Štěpánka Bisová, Sára Ješetová, Kateřina Čermáková, Barbora Košková, Magdaléna Kalová, Adéla Vaněčková, Eliška Oswaldová, Karolína Jelínková, Andrea Hejdová, Terteza Dvořáková, Sandra Vodičková, Adéla Sztoláriková,   Tereza Baštová, Julie Drábková, Tereza Kašparová, Barbora Hluštíková, Hana Schauerová, Petra Zapalačová