Úspěšný ChemQuest 2017 je za námi

Do celostátního finále letošního 5. ročníku chemické soutěže ChemQuest bylo vybráno šest z našich sedmi soutěžních týmů. Dva v kategorii ZŠ s tématem Chemie a příroda a čtyři v kategorii SŠ s tématem Chemie a světlo. Díky tomu mělo 18 studentů možnost strávit dva dny v prostorách VŠCHT Praha a noc na Kolejích Jižní Město. Vyzkoušeli si svou trpělivost při experimentování a  své prezentační dovednosti.

Ve čtvrtek 20. dubna 2017 předvedli svá chemické vystoupení na půdě VŠCHT Praha.  Porotu nejvíce oslovilo vystoupení „Od O do Ň“ týmu ve složení Klára Kulhavá, Lucie Nováková, Marek Švarc. Tento příspěvek byl oceněn 2. místem

V pátek 21. dubna 2017 soutěžili se svými příspěvky děvčata z kvarty. Jejich vystoupení mělo název „Propereme to!“ a děvčata se zabývala ekokolgickým praním. Tým ve složení Barbora Hluštíková, Bianka Lusková, Anastázie Vítková získal ve své kategorii také 2. místo. Letos poprvé jsme do Prahy poslali i tým našich nejmladších studentů z primy ve složení: Alena Hluštíková, Lenka Machová, Jan Měrka. Ti se nezalekli konkurence o tři roky starších spolužáků a vybojovali s pokusy na téma „Sůl nad zlato“ krásné 4. místo. 

Kromě diplomů, trofejí v podobě vybroušených kuželových baněk a dalších cen jsme domů dovezli i finanční odměnu v celkové hodnotě 10 000,- Kč, za kterou pořídíme nové pomůcky do naší školní laboratoře.

Děkuji všem 21 studentům, kteří se letošního ročníku zúčastnili, obětovali svůj volný čas a vložili svou energii do práce v laboratoři. Vy ostatní se k nám můžete příští rok v lednu přidat.

Mgr. Pavla Machová