Naši žáci opět oceněni v Liberci

Liberecký kraj tradičně oceňuje žáky svých škol, kteří kraj úspěšně reprezentovali v celostátních kolech některých soutěží, tj. umístili se v nich do třetího místa. Hejtman Libereckého kraje a radní pro školství jim při této příležitosti vyjádřili poděkování, podporu a odměnili je též finančními příspěvky.

V letošním roce jsme na tomto slavnostním setkání měli opravdu hojné zastoupení – z celkového počtu 51 oceněných žáků jich z našeho gymnázia bylo celkem 11. Jejich jména naleznete pod společnou fotografií. Chybí na ní pouze Matěj Štágl z oktávy B, který letos zvítězil v celostátním kole  Středoškolské odborné činnosti v oboru Informatika a navíc získal od celostátní komise nominace na účast v dalších dvou mezinárodních soutěžích. Tyto nominace byly úspěšně přijaty a Matěj by tak v roce 2018 měl reprezentovat školu, kraj, ale i celou republiku v USA a v Irsku.

Všem oceněným ještě jednou děkuji za výbornou reprezentaci školy.

Mgr. Helena Paszeková, ředitelka školy

Zleva shora žáci s učitelkami, které s výjimkou Honzy žáky na soutěže připravovaly:

Lucie Nováková, Jan Kytka, Marek Švarc, Klára Kulhavá, Mgr. Pavla Machová, Bianka Lusková, Mgr. Hana Mrázová, Bára Hluštíková, Anastázie Vítková, Tomáš Vomlela, Martin Kaplánek, Václav Kratochvíl