Jiří Liška vítězem Polofinále MČR juniorů

Rádi zveřejňujeme informaci o dalším šachovém úspěchu našeho žáka Jiřího Lišky, třída sexta A.

Ve dnech 12.-18.11.2017 proběhlo v krušnohorském městysu Kovářská Mistrovství ČR juniorek a dorostenek a Polofinále MČR juniorů a dorostenců v šachu. Polofinále MČR juniorů a dorostenců se zúčastnil také Jiří Liška, student sexty českolipského gymnázia, hráč šachového klubu 1.Novoborský ŠK.

Turnaj se hrál na 9 kol švýcarským systémem a Jirka vstupoval do turnaje na základě dosaženého ratingu jako druhý nejvýše nasazený hráč startovního pole. V samotném turnaji měl Jirka bilanci 5 výher a 4 remízy, což ve společně hraném turnaji pro dorostence (kategorie do 18 let) a juniory (kategorie do 20 let) znamenalo celkové první místo v konkurenci zúčastněných 66 juniorů a dorostenců. Jirka si vítězstvím v tomto jediném kvalifikačním turnaji zajistil spolu s dalšími pěti hráči celkového pořadí účast na březnovém uzavřeném MČR juniorů v šachu v Jeseníkách.

Nejen díky výkonům na tomto turnaji, ale i v dalších soutěžích družstev juniorů a dospělých, se Jirkovi podařilo na ratingové listině FIDE k 1.12.2017 překonat významnou hranici 2300 ELO bodů a splnit tak požadavek na udělení mezinárodního titulu FM (mistr FIDE).

Podrobnosti o turnaji včetně výsledků jsou zveřejněny například na webových stránkách Šachového svazu České republiky :

http://www.chess.cz/mistrovske-souteze/souteze-dospelych/polofinale-mcr-junioru-a-dorostencu/.