Další úspěchy Gymnázia Česká Lípa ve florbalu

Začátkem prosince pokračovaly turnaje ve florbalu V. a IV. kategorie dívek.

Okresní kolo středních škol (V. kat.) se odehrálo v sportovní hale v České Lípě. Naše družstvo nastoupilo v obměněné sestavě, místo studentek maturujících v tomto školním roce nastoupila děvčata převážně z prvních a druhých ročníků vyššího gymnázia. Čas věnovaný na trénování a sehrávání nového školního družstva se vyplatil. Naše hráčky vyhrály všechna utkání a s přehledem postoupily do krajského kola.

Na úspěchu se podílely tyto studentky: Štěpánka Bisová, Barbora Hluštíková, Michela Macurová, Adéla Šinerová, Nikola Soukupová, Magdaléna Kalová, Anna Skočovská, Petra Zapalačová, Jana Rálišová, Jana Veštšíková, Adéla Sztoláriková, Aneta Pertlová, Tereza Rybářová, Tereza Baštová.

Družstvo nižšího stupně gymnázia složené z dívek tercie a kvarty odjíždělo do Liberce na krajské kolo brzy ráno 12. 12. 2017. Do turnaje nastoupila vítězná družstva okresních kol. Po odehrání prvních zápasů bylo jasné, že úroveň družstev je vyrovnaná, v žádném zápase nebyl jasný vítěz. O tom také svědčila závěrečná tabulka: na druhém až čtvrtém místě měla družstva stejný počet bodů. Na řadu přišla „nespravedlivá“ dodatečná tabulka a ta nám určila místo čtvrté. Naše družstvo na turnaji bylo nejmladší, a tak se těší, že příští rok bude moci v soutěži ukázat svoje dovednosti.

Gymnázium v krajském kole reprezentovaly studentky:  Holubová Martina, Pánková Veronika, Michalíková Kateřina, Seifrtová Tereza, Jonášová Anna, Drábková Julie, Mojteková Eliška, Fišerová Berenika, Šorfová Markéta, Mandová Kamila, Košťálová Bára, Kirschnerová Anežka.