24. Studentské odpoledne a rekordní charitativní příspěvek

Dne 15. listopadu proběhlo v prostorách školy již 24. Studentské odpoledne – akce, kterou si každoročně připomínáme 17. listopad.

Letošní program se skládal opět z řady pestrých a hlavně dobrovolných aktivit připravených žáky i učiteli – turnaje ve stolním tenisu a badmintonu v tělocvičně, kde nechyběl ani volejbalový zápas „študáci vs. Kantoři“, představení hereckého a recitačního kroužku v hudebně, dále proběhla přednáška o teorii relativity ve fyzice, závody legorobotů v učebně informatiky, malování s tématem „Já na dlani“ ve výtvarné učebně,  vystoupení studentských kapel ve vestibulu, zpívání u fiktivního táboráku či karetní a stolní hry ve třídách. Nechyběl ani návod „Jak na SOČ“. Nejpočetnější byla asi účast na zábavném GQuizu ve školní jídelně, novinka letošního ročníku, kdy spolu zápolilo 14 týmů z různých tříd o sladkou odměnu v podobě krásného dortu.

Důležitou součástí této akce jsou však charitativní aktivity, kdy se snažíme nenásilnými formami získat finanční prostředky na podporu potřebných v našem okolí. Letos  bylo takových aktivit hned několik – po celý den fungoval  tradiční obchůdek U Mary, kde jsme si mohli zakoupit nejen nejrůznější dobroty vytvořené leckde i s pomocí rodičů, ale i malé dárky pro blízké. Zde činil výtěžek 8 200 Kč (viz též samostatný článek Mgr. Vosálové). Úspěšně proběhla i známá dobročinná aukce, která přinesla 1 605 Kč.  Novinkou byla dražba knih zorganizovaná v sekundě pod vedením Mgr. Šimánkové s výtěžkem 1450 Kč a též „Palačinkárna“ dívek z kvarty – podílely se na ní Veronika Pánková, Markéta Šorfová, Kateřina Michalíková a Tereza Seifrtová. Naprosto profesionálně zvládly přípravu přes 100 kusů palačinek a do školní sbírky přispěly částkou 1400 Kč.

Výtěžek ze všech těchto charitativních aktivit činí celkem rekordních 12 655 Kč. Tyto prostředky poputují na další rok Dobrého anděla a dalším potřebným na Českolipsku, konkrétního příjemce zatím hledáme.

Děkujeme všem, kteří se na letošní akci podíleli, a přikládáme několik fotografií.

 Mgr. H. Paszeková, ředitelka školy