Florbalové úspěchy 2018

V úterý 20.11.2018 začal florbalový týden okresními koly všech kategorií Českolipska. My jsme vstoupili do turnajů družstvem chlapců kat. III (6. a 7. třída).

Náš tým neměl skoro žádné ambice, jelikož sportovců obecně ubývá, a nejinak tomu je i na naší škole. Přesto je  florbal světlou výjimkou, a tak se i u nás florbalisté najdou vždy  a k nim i několik velmi všeobecně pohybově nadaných studentů. Po zhlédnutí soupeřů v několika prvních zápasech nám bylo jasné, že na tom nejsme vůbec špatně. Základní skupinu jsme s přehledem vyhráli a postoupili tak do středečního finále. Tam už bylo znát, že zde hrají kvalitní hráči. Turnaj začal naší výhrou, pak přišly smolné prohry a remíza. Celkově skončili kluci na

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zleva nahoře: Dvořák M., Moravík J., Pechr K., Sichrovský F., Koštál V., Doležal M., Sigmund O., 

Kafka M., KendíkJ., Schacherl M., Martinec O., Bogar V. – brána

 

V pondělí 26.12.2018 proběhlo základní kolo ve florbalu chlapců 8. a 9. tříd. I přes nízké ambice se podařilo našemu družstvu postoupit do úterního finále a to s jedinou remízou s družstvem ze Slovanky. Plni očekávání jsme tedy ve čtvrtek nastoupili proti 5 nejlepším týmům Českolipska a doufali alespoň v umístění do 3.místa. Všechno bylo ale jinak. Finále kluci zvládali obstojně. Se slabšími soupeři jasně vyhráli, se Slovankou se počítala remíza z pondělí a se Špičákem prohráli. Před posledními dvěma zápasy (ve kterých už jsme nehráli) to vypadalo, že karty jsou rozdány a na nás zbylo 3.místo. Jenže sport je sport. Oba favorité prohráli svoje poslední zápasy se slabšími soupeři a naše družstvo se rázem vyhouplo do čela, zvítězilo a postupuje do krajského finále, které se koná 10. 12. 2018 v Liberci. Gratulace.

 

Florbal – jeden bod od postupu do kraje

Poslední listopadovou středu se uskutečnila další utkání v rámci Okresních kol ve florbale.

Tentokrát se vydali gymnázium reprezentovat chlapci v kategorii středních škol, ve které vždy bývá velká konkurence a probíhají lité boje J. Bylo přihlášeno celkem osm škol, vytvořeny dvě základní skupiny, z nichž do finálových bojů postupovali první dva týmy. Hrálo se na jeden zápas po dobu 12 minut.

Ze základní skupiny jsme z druhého místa postoupili do finálových bojů, kde nás čekala další dvě utkání.

Přestože jsme oba týmy porazily (SPoŠSČeská Lípa 2:1 a Uran 4:0), bohužel se nám započítával do finálové tabulky nevydařený vzájemný zápas ze základní skupiny, a to s družstvem SPŠ Česká Lípa, který jsme prohráli 0:2. V celkové součtu bodů nám nakonec postup do kraje utekl jen o jeden jediný bod !!L

I tak patří gratulace za stříbrnou příčku a velký dík za vzornou reprezentaci následujícím borcům :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stárek A., Vala L., Nguyen J., Ryger M., Šorf P., Kořínek V., Ivanyuk A., Falta Š., Wassen B., Mareš V., Kout T.,

Šulc R., Exner D.