Lanterna Futuri 2018 – Liberec

V sobotu, dne 24. 11. jsme se se třídou sexta A vypravili na týdenní projekt Lanterna Futuri. Část z nás zůstala v německém Grosshennersdorfu, zatímco zbylých deset jelo do Liberce. Zde se odehrávala část projektu, která byla pro samotný Liberec novinkou. Čekalo nás příjemné přivítání s občerstvením, u něhož jsme si naplánovali několik nadcházejících dní, probrali cestu, rozdělení do skupin a jednotlivé workshopy.

Ještě ten den jsme se už rozděleni do skupin seznamovali pomocí jednoduchých her, a to s Němci a Poláky. Každý následující den jsme měli jedno celodenní téma, na kterém jsme pracovali v národnostně promíchaných skupinách, a to street art, stop-motion filmy, výroba planety, či upcycling. Celý projekt jsme zakončili prezentací výsledků našich dvou dílen, filmu a akčního umění. Všechno bylo skvělé, atmosféra, lidé a nejvíc ze všeho vedoucí a překladatelé, kteří se o všechno úžasně starali.

Z celého projektu jsem si odnesl spoustu nových zkušeností, poznal spoustu skvělých lidí a přesvědčení o mojí budoucí a snad i brzké účasti!

Tomáš Holmajer