Sportovní úspěchy v krajských kolech – dvě stříbra a jeden bronz

V týdnu od 10. – 13. prosince jsme se zúčastnili celkem tří krajských kol ve sportovních soutěžích.

   V pondělí 10.prosince a ve čtvrtek 13.prosince proběhla v libereckém SPORTPARKU krajská kola ve florbale. Družstva chlapců a dívek bojovala s nejlepšími týmy kraje. Hrálo se dvakrát deset minut hrubého času, poslední minuta byla čistého času.

   V pondělí se s velmi kvalitními soupeři utkali na palubovce chlapci z tercie a kvarty. Po prvním rozpačitém zápase s družstvem ZŠ U školy z Liberce, kdy jsme inkasovali 5 branek a dali pouze jednu se nám v dalších utkáních dařilo lépe. Remizovali jsme se ZŠ Arbesova z Jablonce 2:2, vyhráli nad ZŠ z Turnova 6:2 a v posledním zápase se ZŠ Ještědská z Liberce jsme neudrželi v posledních minutách remízu 1:1 a inkasovali gól, který nakonec rozhodl o našem konečném umístění, tj. 3.místě.

Florbalové družstvo tvořili hráči: Honza Zátka,Tomáš Vomela, Tomáš Mauser, Honza Moravík, Šimon Kendík, Tomáš Motlík, Vašek Kratochvíl (všichni z kvarty), Kašpar Štěpán, Kašpar Vojta, Jakub Hadrbolec, Jirka Moravík (sekunda)

   Cesta vlakem na krajské finále dívek v kategorii III. (prima + sekunda) byla díky přívalu sněhu z předešlého dne a následným nočním mrazům mírně komplikovaná. Těsně před dojezdem do cílové stanice Liberec vlak neočekávaně zůstal stát ve stanici Křižany. Chvíle čekání si děvčata zpestřila venkovní koulovačkou před nádražní budovou. Naštěstí jsme se po necelé půlhodince zpoždění rozjely směr Liberec.

   Přestože byli organizátoři turnaje průběžně informováni o našem zpoždění, tak po našem příjezdu do haly byli nekompromisní a v podstatě bez rozcvičení musela děvčata ihned nastoupit do zápasu. Děvčata ani netušila s jakým týmem vlastně hrají J. Ale zvládla to skvěle! Vyhrála 3:1 a to nad týmem ze Smržovky!!!  (pozn. měly jsme velkou radost, že jsme získaly cenné odvetné vítězství právě nad tímto týmem, který v pondělí porazil náš tým dívek z českolipského gymnázia a tím je připravil o zlaté umístění v kraji). I ve druhém zápase se nám dařilo a zvítězily jsme nad ZŠ Lomnice nad Popelkou 2:0. V posledním klání nás čekal souboj o první místo s nejkvalitnějším soupeřem ze ZŠ Aloisina Výšina z Liberce. Přestože jsme prohrály, 2.místo na krajské úrovni je velmi cenným výsledkem. Ráda bych vyzdvihla perfektní zásahy brankářky Elišky Holubové (z primy), která byly velkou oporou družstva.

Florbalové družstvo dívek hrálo ve složení: Natka Seifrtová, Anežka Burešová, Sandra Schacherlová, Eliška Holubová, Věrka Neumannová (všechny z primy), trio Adél (Měchurová, Kovářová, Petrnoušková), Pavla Vosálová, Ema Šmatová (všechny ze sekundy)

   V úterý 10.12. se ve sportovní hale U Kauflandu v České Lípě konalo krajské finále SŠ ve volejbale dívek. Do bojů zasáhly kromě družstva dívek z českolipského gymnázia i týmy Gymnázia Jeronýmova z Liberce, Gymnázia Turnov a Gymnázia Jablonec nad Nisou. Podle očekávání byly pro naše volejbalisty silnými soupeřkami hráčky z Turnova a zejména pak z Liberce. I přes snahu „poprat“ se s těmito týmy, které jsou vesměs kompletně složeny z volejbalistek hrajících soutěže nejen na krajské úrovni, jsme s oběma prohrály 0:2. Družstvo z Gymnázia Jablonec jsme naopak po boji porazily 2:0. V průběhu soutěže vyšly najevo nesrovnalosti, které se týkaly soupisky hráček turnovského gymnázia. Za toto družstvo totiž nastoupila tři děvčata, která neodpovídala věkem kategorii pro SŠ. Všechny výsledky turnovského družstva byly proto kontumovány ve prospěch soupeřek. Díky tomu naše děvčata nakonec obsadila v krajském kole stříbrnou příčku.

Za družstvo Gymnázia Česká Lípa nastoupily volejbalistky: Lucie Myslíková, Linda Novotná, Anna Lacíková, Majda Kalová, Katka Čechová, Míša Macurová, Nicole Franeta, Pavla Valešová, Katka Kolčová

Všem studentkám a studentům děkujeme za vzornou a úspěšnou reprezentaci školy na krajské úrovni.

Kamila Chýlová

{gallery}2018_KK-florbal-voljbal:::0:0{/gallery}