OVOV – Odznak všestrannosti olympijských vítězů, 3.místo v okrese, postup do kraje

Jako již tradičně, tak i letos, jsme se zúčastnili atletického víceboje pod zkratkou OVOV. Sportovní klání proběhlo ve středu 10.dubna 2019 v tělocvičně (a na atletickém ovále) ZŠ v Zákupech. Soutěž je určena pro žáky nižšího gymnázia a u každého závodníka prověří jeho fyzickou zdatnost v celkem pěti disciplínách (2minutový test kliků a přeskoků přes švihadlo, hod 2kg medicinbalem vzad přes hlavu, trojskok z místa, běh na 1000m nebo driblink).

Naši školu reprezentovalo celkem 14 závodníků, měli jsme jedno osmičlenné družstvo (4chlapci,4dívky) a šest jednotlivců. V kategorii družstev jsme v konkurenci pěti škol obsadili bronzovou příčku. Přestože do krajského kola automaticky postupují družstva z prvního a druhého místa, stále ještě můžeme doufat, že díky vyššímu počtu získaných bodů budeme na kraj také pozváni.

Z jednotlivců do krajského kola postoupili: Roos Grosbeek a Nadia van Wassem (obě 3AV) a Filip Peřina s Matyášem Hřebíkem (oba 2AV).

Družstvo reprezentovali: Eliška Holubová (1AV), Adéla Měchurová (2AV),Roos Groesbeek , Nadia van Wassem (obě 3AV), Filip Peřina, Matyáš Hřebík, Jiří Moravík, Jonáš Kendík (všichni 2AV)

Jednotlivci: Jan Moravík (4AV), Tomáš Novák, Filip Bažant (3AV), Šimon Vápeník (2AV), Michal Dvořák a Lukáš Fedorko (oba 1AV)

Děkuji všem závodníkům za vzornou reprezentaci školy a držíme palce postupujícím do krajského kola, které se uskuteční v úterý 7. května 2019 ve Stráži pod Ralskem.

Kamila Chýlová (vyučujíc Tv)