Historický postup na republikové finále v OVOV!

 Sen se splnil a smíšené družstvo, které obsadilo v okresním kole třetí příčku, postoupilo do kola krajského…. tím však konec snu nekončí, naopak.

   V krajském kole Odznaku všestrannosti olympijských vítězů (OVOV), které se konalo 7. května 2019 ve Stráži pod Ralskem, jsme se ve velké konkurenci devíti škol celého Libereckého kraje umístili na úžasném 2. místě a co více, toto umístění nám zajistilo historický postup naší školy do Republikového finále, které se bude konat počátkem září v Brně.

   Každý z našich závodníků soutěžil v šesti disciplínách: běhu na 60m, běhu na 1000m nebo dvouminutovém driblinku basketbalovým míčem kolem met vzdálených 10 m, ve skoku dalekém, hodu míčkem, dvouminutovém testu sedů-lehů a dvouminutovém testu shybů na šikmé lavičce.  

   Obrovské drama jsme prožívali při vyhlašování výsledků, jelikož před závěrečnou šestou disciplínou bylo v podstatě jisté jen místo prvního postupujícího družstva (ZŠ U Lesa, Nový Bor) a o druhou postupovou příčku bojovala družstva ze 4 škol !!!  Měli jsme velkou radost, že jsme dobyli bednu (3. místo). V daný moment bylo smutným faktem, že nám postup na republiku „utekl“ jen o 39 bodů. ALE!!!

 Následující den přišla skvělá zpráva, že díky chybnému sčítání bodů jsme se posunuli o příčku výše, a ta nám zajistila postup do Republikového finále.

Smíšené družstvo (4 dívky + 4 chlapci) reprezentovali: Eliška Holubová (1AV), Adéla Měchurová (2AV), Roos Groesbeek , Nadia van Wassem (obě 3AV), Filip Peřina, Matyáš Hřebík, Jiří Moravík, Jonáš Kendík (všichni 2AV).

   Všem žákům bych chtěla moc poděkovat za jejich skvělé výkony, bojovnost a za výbornou reprezentaci naší školy. Na dvoudenní republikové klání v Brně, kde každý závodník bude absolvovat desetiboj(!!), si to pojedeme hlavně užít !!!

Kamila Chýlová (vyučující Tv)