Dopis od absolventky

Před týdnem jsem objevila v elektronické poště zprávu od naší bývalé studentky. Vlastně nebyla určena pouze mně, a tak ji s jejím svolením zveřejňuji. Domnívám se, že je to dobrá zpráva nejen pro učitele, ale i pro naše současné žáky, kteří někdy pochybují… Jistě, naše škola není jednoduchá, ale ten dobrý pocit by se měl nejdéle po dokončení vysoké školy dostavit. :o)

Helena Paszeková, ředitelka školy

Dobrý den paní ředitelko,

maturovali jsme před více než 5 lety, ale tak nějak myslím, že naše třída nemůže být tak rychle zapomenuta, a to nejen díky průšvihářům…

Nevím, jestli se k vám dostávají zprávy o dokončení vysokých škol, a proto mi přišlo správné Vám o tom mém napsat. Jen mi to půl roku trvalo. Nyní už si mohu na poštovní schránku napsat Ing. 🙂

VŠCHT v Praze byla pro místy opravdu výzva, jak uvádí na plakátech, které mají přilákat nové studenty. Ale je až překvapivé (také s ohledem, jakou náhodou jsem zahájila studium na této škole), jak ideální pro tato škola asi byla – kombinace logického myšlení, šprtání a praktické části v laborce.

Kolik mi toho vysoká škola dala, jsem zjišťovala i v průběhu hledání práce, které je naštěstí úspěšně za mnou. Vystudovala jsem obor Forenzní analýza, kde se kombinovalo spousta aspektů, a znalosti tak nebyly prohlubovány pouze v jednom směru.

Při dokončování vysoké, které zahrnovalo perné chvíle s diplomkou, jsem zase vzpomínala na gympl. No je fajn, že i když nepatřím mezi spisovatele, tak postupně to bylo čím dál menší trápení a kompletní kniha byla odevzdánavčas i s dobrým hodnocením. (A mockrát jsem vzpomínala na tu téměř průšvihovou slohovku při maturitě.) Při učení na některé zkoušky jsem si trochu vyčítala svoje lajdáctví na hodinách biologie. Naopak si velmi vážím toho, že nám paní Triguinho nedala moc na výběr ve zlepšování v angličtině, a já se tak mohla odvážit vyjet za sbíráním zkušeností do Anglie. Nejsem zde na pozici vědce, který zachrání svět. Po náročné škole jsem si chtěla i trochu odpočinout, a tak pracuji v laborce, kde se testují odpadní vody jednoduchými metodami. Těch je celá řada, a proto mě to stále baví. Měla jsem štěstí na malou firmu plnou fajn lidí, kteří mají trpělivost s mojí angličtinou.

Chtěla jsem jen vyjádřit svou vděčnost za komplexní přípravu pro vysokoškolská studia. Také budu ráda nápomocna, pokud bude mít nějaký student zájem o studium na VŠCHT – můžete se na můj e-mail obrátit s dotazy.

Hezký den a na gymplu vše klape dle představ,

G.