25. studentské odpoledne – hezké to bylo!

V pondělí 18. 11. před dvanáctou hodinou začaly ve škole „velké manévry“ – studenti se ze svých tříd přesouvali do nejrůznějších prostor budovy, aby využili pestré nabídky aktivit pro ně připravených. Akce připomínající 17. listopad jako Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studentstva začala ve vestibulu, kde se rovněž nachází výstava k výročí roku 1989, zazpíváním Modlitby pro Martu. A pak už každý podle toho, co mu bylo milé, co ho zajímalo.

Například v tělocvičně šlo samozřejmě o pohybové aktivity a nebylo jich málo. Nejprve ukázka standardních a latinskoamerických tanců propojená s následnou výukou jive, poté turnaj v badmintonu a nakonec volejbalový zápas mezi učiteli a žáky. Klidnější pohyb bylo možné provádět ve FITKU, kde děvčata ze sexty vedla lekci jógy.

Asi stovka studentů z různých tříd se sešla v jídelně, aby se zúčastnila G kvízu (13 družstev po maximálně osmi členech), po cca hodinové bitvě zvítězila parta kluků z kvinty A. Velkou návštěvnost mělo i divadelní představení dětí z primy, ti asi nejvíce překvapili, byli kreativní, vtipní i výrazní. Další soutěží byla variace na populární talentovou show s názvem Gympl má talent, kde se společně bavili soutěžící, porota i diváci.

Hlavní organizátorka Adéla Petrnoušková z tercie k tomu dodala: „Letos jsme měli premiéru a řekla bych, že se povedla. Zúčastnilo se celkem 7 soutěžících. Vítězem se stal Honza Zátka se svým operním vystoupením, cena za 1.místo byl čokoládový dort. Druhé místo a k tomu konfetu a sluchátka si za své taneční vystoupení odnesly slečny Nováková a Kadlecová. A třetí místo a vánoční světýlka si odnesla Lenka Machová za svou hru na flétnu.
Pokud za rok bude stejný zájem, jistě tuto soutěž zopakujeme.“

V učebně výtvarné výchovy bylo možně si vymalovat mandalu v hudebně zhlédnout recitační pásmo z veršů Heinricha Heina, ale v dalších prostorách si mohli přijít na své i ti více technicky zaměření – bylo připraveno ozobotí bludiště, robocurling či známá hra Snake, jinde se projíždělo auto na vodíkový pohon nebo bylo možné si vyzkoušet nejrůznější smartgames. Ani letos pak nechyběly karetní souboje.

Zajímavým tématem bylo též prezentování organizace AFS – mezikulturní programy, v jejímž rámci jsou v tomto školním roce na stáži dvě studentky z ciziny. I ony přispěly do programu představením svých zemí a kultur.

A nelze opomenout charitativní stránku této akce. Dobročinný bazar, Juice bar i cukrárna u Mary opět zafungovaly bezvadně (viz též samostatný článek), velké poděkování za přípravu fůry dobrot patří žákům a jejich rodinám. Výtěžek, který bude předán na charitativní účely, dosáhl letos opět rekordní výše, tedy byly překonány částky z minulých let a my doufáme, že stejně jako dříve i letos uděláme radost, snad i více než jednomu člověku či organizaci.

Velmi všem děkuji za letošní vydařené studentské odpoledne!!!

Helena Paszeková, ředitelka školy

Fotogalerie – Studentské odpoledne 2019