Úspěch florbalistek v krajském kole v turnaji KB CHALLENGE

V letošním školním roce se družstvo Gymnázia Česká Lípa opět zúčastnilo turnaje  KB CHALLENGE, který je určen pro studenty 1. a 2. ročníku. Krajské kolo se konalo v Liberci 27. 1. 2020.

Do Liberce naše družstvo odjíždělo částečně oslabené, některá děvčata se turnaje nemohla zúčastnit. V prvním utkání proti nám bylo nalosováno družstvo libereckého gymnázia, náš největší soupeř a favorit soutěže. Do zápasu hráčky nastoupily s velkým odhodláním, bojovaly o každý míček a důraznou hrou překvapily soupeřky. Ve vyrovnané hře jsme se střídavě přetahovaly o vítězství, konečný výsledek byl nerozhodný – 3:3. Pokud bychom chtěly získat celkové vítězství v turnaji, bylo nutné v  dalších zápasech neprohrát a vstřelit soupeřkám co nejvíce gólů. Před posledním zápasem libereckého družstva to vypadalo slibně, měly jsme náskok pěti gólů. Naději jsme měly ještě po prvním poločase, ale v průběhu druhého se podařilo Liberci náš náskok překonat a stal se tak vítězem celého turnaje. Naše děvčata se stejným počtem bodů, ale horším skóre skončila na místě druhém.

Za velmi pěknou hru se naše tři hráčky dostaly do týmu „All-Star“: Tereza Seifrtová, Anu- Ujin Suardorj a brankářka  Anežka Kirschnerová!

Za reprezentaci Gymnázia Česká Lípa děkujeme:  Michaele Macurové, Anně Jonášové,  Anu- Ujin Suardorj, Tereze Seifrtové, Marině Holubové, Anežce Kirschnerové, Lucii Smrčkové,    Melánii Horákové, Lucii Hadravové, Berenice Fišerové, Dominice Nováčkové a Jasmine Goda.

Alena Mayová

{gallery}1_2020/KK florbal divky:::0:0{/gallery}