Osobnosti blahopřály Dofákům

Ve středu 16. prosince proběhla historicky první on-line ceremonie Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu (DofE). Z důvodu vládních opatření nemohlo předání odznaků a certifikátů úspěšným absolventům DofE proběhnout tradičně v prostorách Senátu, ale vše proběhlo v živém přenosu ze studia.

Celou akci uváděl známý mladý herec Zdeněk Piškula. V průběhu ceremonie se na obrazovkách objevila celá řada známých osobností, které DofE podporují. Mezi ně patřil např. influencer Karel Kovy Kovář, aktivistka Lejla Abbasová, ředitelka Google Česká republika Taťána le Moigne, snowboardistka Šárka Pančochová, bývalá sjezdařka Šárka Strachová, ministr školství Robert Plaga, ale také Jeho královská Výsost princ Edward, hrabě z Wessexu.

V průběhu ceremonie vybraní účastníci zrekapitulovali tento náročný rok a také jak ho všichni Dofáci zvládli. Mohli jsme vidět záznamy a fotografie z výprav, které se i přes korona krizi uskutečnily, fotografie z předávání odznaků, neboli akci „DofE jede za vámi“, i fotografie a videa z plnění dofáckých výzev. Nejdůležitější částí byl projev již zmíněného hraběte z Wessexu a poděkování ostatních známých osobností všem dofákům, že i přes omezení a ztížené podmínky své výzvy nevzdali.

Mezi těmi, které byly slavnostně vyhlášeny jako absolventky bronzové úrovně DofE, byly i naše studentky Šárka Pospíšilová a Alica Porubcová.

Celou ceremonii můžete najít na YouTube na https://youtu.be/qBZSfT2i0QE .

Berenika Švajdová, 1.B