Projektový den Finanční svoboda

Dokážete řídit své finance k finanční nezávislosti? Opravdu víte, jak si splnit v životě své sny, cíle a přání? Víte, kam a jak investovat své prostředky? Jak a kdy je vhodné investovat do nemovitostí? Umíte ochránit svůj majetek i svůj příjem?

Tyto a mnoho dalších otázek týkající se financí řešili 21. 12. 2021 studenti 1B v simulační deskové hře Finanční svoboda za asistence odborníků z Českolipského finančního týmu společnosti Sirius Finance.

Finančníci provedli pomocí hry studenty 30 lety života jedné rodiny. Cílem bylo navzdory nejrůznějším událostem a zvratům do plusu i do minusu, které se v jejím průběhu objevily, nezkrachovat, zajistit bydlení a našetřit si rezervu na důchod. Díky simulaci reálných situací se studenti učili základní principy finančního hospodaření srozumitelnou formou.  

Při hře využívali běžné produkty jako stavební spoření, hypotéky, spotřebitelské úvěry, různé druhy pojištění, akcie, dluhopisy apod. a čelili různým situacím, které v životě mohou nastat – ztráta zaměstnání, rekonstrukce, propady na burze, nenadálá smrt či nemoc. Pro každou skupinu byl k dispozici bankéř – finanční poradce ze Sirius Finance.

Finanční tým studentům vysvětlil základní principy hospodaření s finančními prostředky a seznámil je s jednotlivými finančními produkty.

Studenti celou akci vyhodnotili jako velmi užitečnou a zábavnou.

Děkujeme Českolipskému finančnímu týmu společnosti Sirius finance za čas, který nám ve svém nabitém programu věnovali.