Florbalistky v krajském kole

Po téměř dvouleté pauze, kterou zavinila pandemie coronaviru, byly vypsány sportovní turnaje v rámci florbalového projektu  SUBTERRA CUP. Naše škola se pravidelně těchto turnajů účastní, také letos se na turnaj studentky těšily, ale do poslední chvíle jsme měly obavy, zda nakonec nebude akce zrušena. Pár dnů před konáním turnaje bylo potvrzeno: 19. 1. 2022 se v Liberci koná krajské kolo ve florbalu  středních škol!

Do Liberce odjíždělo družstvo děvčat bez zraněných a nemocných spoluhráček (Kláry Steinzové, Lucie Smrčkové a Anežky Kirschnerové). Do zápasů nastupovaly hráčky s velkým nasazením a v každém utkání měly velkou převahu. Za celý turnaj dostaly pouze jednu branku, zato brankářky soupeřek překonaly 33x. Zaslouženě vyhrály všechny zápasy a postoupily do národního kola, které se bude konat v Praze. Za předvedenou hru a pěknou reprezentaci gymnázia zaslouží všechny pochvalu! Hra našeho družstva se líbila i organizátorům soutěže, hned tři hráčky zařadili do all stars týmu: Elišku Mojtekovou, Terezu Seifrtovou a Markétu Šorfovou.

V průběhu turnaje byla také vyhlášena  soutěž v přesnosti střelby na bránu. Naše děvčata ji s přehledem vyhrála.     

V turnaji nastoupily:  Tereza Seifrtová  Markéta Šorfová, Eliška Mojteková, Dominika Nováčková, Dagmar Suchá, Lenka Sigmundová, Lenka Machová, Anna Jonášová, Adéla Měchurová, Adéla Šinerová, Sugardorj Anu-Ujin, Kateřina Hadravová a Eliška Faltová.

Alena Mayová